Hírek

Bíró és fia pincészet a XXIV. Egri Bikavér Ünnepen

Egri Bikavér Ünnep szervezői az évente megrendezésre kerülő borünnepről, amely, koronavírus ide vagy oda, idén sem maradhat el az Egri Bikavér Ünnep! És természetesen nekünk, mint tradicionális egri pincészetnek, is ott a helyünk!

Read more

Vége a szüretnek!

A 2012-es szüretet október 12.-ével befejeztük! Régóta nem értek be a szőlők ilyen korán, de a legfontosabb, hogy nagyon szép, egészséges, érett, zamatos szőlőket szüreteltünk!

Read more

Látogatás a Kumeu River Winery borászatban

Az elmúlt héten az Auckland-tól 30 percnyi autóútra levő Kumeu River Winery családi pincészetbe zarándokoltam el. A pincészetet egy 1944-ben Jugoszláviából kivándorolt horvát Brajkovich család alapította. Habár az alapító fia Máté 1992-ben meghalt, a négy gyerek mindegyike a pincészetben dolgozik különböző munkakörökben.

Read more

A világ 100 legjobb bora közül, egyet megkóstoltam

Volt szerencsénk Waiheke szigetén (Aucklandtól 40 perc hajóútra) meglátogatni egy gyönyörű kis paradicsomban levő két borászatot! Stonyridge winery és a Cable bay winery….

Read more

Egri Csillag – a bikavér fehér változatban

A helyi borásztársadalom 2010-ben, ami a Borok éve volt Egerben, azért fogott össze, hogy – szigorú szabályok szerint – házasítással létrehozza az új fehér borkülönlegességet. Még abban az évben csaknem 3200 javaslat alapján a nemes nedű az Egri Csillag nevet kapta!

Read more
Scroll to top